Creafort

Over Creafort

Grote collectie tafels, stoelen en kasten.

Creafort, 100 jaar jong, is een innovatief Nederlands merk. Sinds onze oprichting produceren we in Nederland, innovatief, duurzaam, circulair en milieuvriendelijk. Deze kernwaarden liggen in onze ontwerpen opgesloten.

We bieden geselecteerde ontwerpers zoals Frank Weil, Mart van der Meer, Lennart Boer en Marc Th. van der Voorn een platform om hun creaties te laten schitteren. Met onze opgebouwde kennis maken we meubelen die van hoge kwaliteit, mooi en relevant zijn. Gemaakt om te gebruiken, van en bij je te houden.

Creafort meubelen, gemaakt door generaties, voor generaties. Zij vinden hun weg naar de verschillende eindgebruikers via architecten, creatieven, adviesbureau’s en projectbedrijven.

Neem contact op voor deskundig advies

De 5 beloften van Jan

Een persoonlijke benadering

De 5 beloften van Jan

de-5-beloften-van-Jan-slide-2-v2
de 5 beloften van Jan slide 1

De jarenlange ervaring van de familie Steenkamer en van Jan Steenkamer jr. (de 3e generatie) staat garant voor 5 beloften.

1. Deskundigheid: u krijgt een advies dat past bij de uitgangspunten van uw project. Jan heeft hier jarenlange ervaring mee.

2. Brede keuze: de collectie bestaat uit meerdere programma’s.

3. Flexibiliteit: op vele onderdelen kunnen de meubelen aangepast worden aan uw specifieke eisen. Denk aan bredere tafelpoten, speciale sterke materialen voor tafelbladen, eindeloze kleurcombinaties.

4. Betrouwbaarheid. U kunt erop rekenen dat de meubelen worden geleverd op de afgesproken levertijd, met de kwaliteit die u verwacht en gemonteerd indien gewenst.

5. Aantrekkelijke prijs.

Ervaar Jan's 5 beloften persoonlijk!

Missie en visie Creafort

Creafort stelt met Nederlandse ontwerpers haar collectie samen. Massief hout, soms in combinatie met andere hoogwaardige materialen, is een essentiële component in onze collectie. Wij houden van de natuurlijke warme uitstraling en het comfort. Met oog voor detail leggen we de nadruk op kwaliteit en duurzaamheid/circulariteit van materialen. De beste vormgeving en optimaal gebruiksgemak.

Nederlands vakmanschap sinds 1922, 100 jaar jong!


Details en schitterende materialen

De meubelen van Creafort kenmerken zich door verfijnde details en het gebruik van 1e klas materialen

Hout - Eerste klas geselecteerd, FSC gecertificeerd, hout.
De Creafort® collectie onderscheidt zich door het gebruik van geselecteerd hout. Verantwoorde herbebossing in de landen van herkomst waarborgt de hoeveelheid hout voor nu en in de toekomst.


Milieueisen

Creafort produceert al sinds 1922 meubelen die generaties gebruikt worden. Duurzaam produceren is voor ons vanzelfsprekend. Onze fabriek voldoet aan alle door Nederland/Europese gestelde milieueisen. Creafort is lid van de CBM, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten.


Rijke historie

Het familiebedrijf Steenkamer Meubelfabrieken bestaat sinds 1922

In een kleine meubelwerkplaats in de historische binnenstad van Gouda, vervaardigde J. Steenkamer sinds 1922 de eerste Creafort-meubelen. Meubelen op bestelling, gemaakt van zorgvuldig geselecteerd hout. Afgewerkt met veel zorg en vakmanschap. Toen al en vandaag de dag nog steeds.
Het bedrijf groeide gestaag. De oprichter Jan Steenkamer stierf helaas op te jonge leeftijd. Zijn vrouw nam de zaak over, gesteund door familie en kundige medewerkers. Drie opgroeiende zoons kwamen haar snel helpen.

Creafort bleef haar collectie vernieuwen en verrijken en groeide uit tot een bekend merk, zelfs tot in Japan, waar ook dit jaar nog geleverd is.


Creafort fotoshoot

Een kijkje achter de schermen

Bij Creafort besteden we veel aandacht aan details. Zowel tijdens het ontwerp en de productie van een nieuw meubelstuk als tijdens een fotosessie.