Creafort

Over Creafort

Duurzaamheid

Creafort, 100 jaar productie in Nederland sinds 1922.

Onze kernwaarden:

Duurzaam. De mooiste vormgeving gemaakt met de beste materialen door en voor generaties om van te genieten. Meubelen die van hoge kwaliteit, mooi en relevant zijn. Gemaakt om te gebruiken, van en bij je te houden.

Innovatief. Binnen onze productie benutten we zorgvuldig de gekozen materialen. Geen overproductie.

Circulair. Na een zeer lange gebruiksperiode is hergebruik mogelijk voor verschillende doelen.

Geselecteerde ontwerpers zoals Frank Weil, Mart van der Meer, Lennart Boer, Marc Th. van der Voorn en Jan (Jannes) Dijkstra laten hun creaties schitteren met Creafort.

Neem contact op voor deskundig advies

De 5 beloften van Jan

Een persoonlijke benadering

De 5 beloften van Jan

de-5-beloften-van-Jan-slide-2-v2
de 5 beloften van Jan slide 1

De jarenlange ervaring van de familie Steenkamer en van Jan Steenkamer jr. - de 3e generatie - staat garant voor 5 beloften.

1. Deskundigheid. Advies dat past bij de uitgangspunten van uw project.

2. Keuze. De Creafort® collectie bestaat uit meerdere tafelprogramma’s en zitmeubelen. Wij maken wat er gevraagd wordt.

3. Flexibiliteit. Wij integreren, met als basis onze vastgestelde ontwerpen, specifieke wensen die onze gebruikers graag zien. Zoals voorzieningen voor elektrificatie/connectie. Verschillende materialen voor onze tafelbladen bijvoorbeeld Getacore, Linoleum, Hpl, keuze uit 2000 Ral kleuren.

4. Betrouwbaarheid. De meubelen worden geleverd op de afgesproken levertijd, in de kwaliteit die we beloven.

5. Respect voor de natuur. Alleen door de beste en mooiste materialen optimaal te benutten verlengen we de levensduur en helpen we mee aan een gezonde balans op onze aarde.

Dat is al meer dan 100 jaar de duurzame benadering van Creafort.

Ervaar Jan's 5 beloften persoonlijk!

Missie en visie Creafort

Creafort stelt met Nederlandse ontwerpers haar collectie samen. Massief hout, waar mogelijk in combinatie met andere hoogwaardige materialen, is een essentiële component in onze collectie. Wij houden van de natuurlijke warme uitstraling en het comfort. Met oog voor detail leggen we de nadruk op kwaliteit in de meest uitgebreide zin van het woord. De beste vormgeving voor optimaal gebruiksgemak.

Nederlands vakmanschap sinds 1922.


Details en de beste materialen

De meubelen van Creafort kenmerken zich door verfijnde details en het gebruik van eerste klas materialen

Eersteklas geselecteerd, FSC gecertificeerd hout. De Creafort® collectie maakt alleen gebruik van dit hout.

Verantwoorde en gecontroleerde herbebossing in de landen van herkomst, Frankrijk, Duitsland met korte transportafstanden, waarborgt de hoeveelheid hout voor nu en in de toekomst.


Footprint

Duurzaam produceren met een scherpe blik op onze footprint is al sinds 1922 onze bewuste keuze. Onze Nederlandse productie voldoet aan alle Nederlandse en Europese milieuvoorwaarden.

Creafort is al meer dan 75 jaar lid van de CBM, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten.


Rijke historie

Het familiebedrijf Steenkamer Meubelfabrieken bestaat sinds 1922

In een kleine meubelwerkplaats in de historische binnenstad van Gouda, vervaardigde J. Steenkamer sinds 1922 de eerste Creafort-meubelen. Meubelen op bestelling, gemaakt van zorgvuldig geselecteerd hout. Afgewerkt met veel zorg en vakmanschap. Toen al en vandaag de dag nog steeds.
Het bedrijf groeide gestaag. De oprichter Jan Steenkamer stierf helaas op te jonge leeftijd. Zijn vrouw nam de zaak over, gesteund door familie en kundige medewerkers. Drie opgroeiende zoons kwamen haar snel helpen.

Creafort bleef haar collectie vernieuwen en verrijken en groeide uit tot een bekend merk, zelfs tot in Japan, waar ook dit jaar nog geleverd is.