Designers

Frank Weil

Designer & Art director

Frank Weil, geboren in 1958, is opgeleid als architectonisch ontwerper en interieurarchitect aan de Kunstacademie in Rotterdam. Het filosofisch gedachtegoed en de elementaire ontwerp benadering van architect, meubelmaker Gerrit Rietveld is voor hem vanaf zijn academietijd een bron van inspiratie. Frank Weil ziet architectuur, interieur en meubelontwerp als een coherent geheel.

Begin jaren negentig werkte hij als product ontwerper in Florence, Italië samen met architect en mede oprichter van het vermaarde SUPERSTUDIO, Roberto Magris. Hier werkte hij aan ontwerpen voor o.a. Benetton, Knoll en Segafredo. In 1995 startte Weil zijn eigen studio FRANK WEIL IAD in Rotterdam. Aanvankelijk ontwierp hij directiemeubilair en tafels voor de Nederlandse labels: Exquis, Castelijn, Artifort en Vepa. Daarnaast realiseerde de studio in samenwerking met verschillende partners talloze interieurs, particuliere woonhuizen en villa’s. De focus ligt hierbij op het realiseren van ruimtes welke door esthetische ruimtelijke kwaliteit een positieve atmosfeer scheppen. Doel is ontwerpen te creëren waarin in diepere zin een wisselwerking ontstaat tussen huis en bewoner. Vanaf 2016 ontwerpt Weil voor het Nederlandse Creafort. De tafelseries: ROR, A-ZEN en STONE  zijn creaties van zijn hand en vormen onderdeel van de vaste Creafort Collectie.

Frank Weil heeft een uitgesproken voorliefde voor tafels. Hij werkt in en met modellen alsof het een abstract beeldhouwwerk betreft aan minimalistische constructies en onderlinge verhoudingen. Het materiaal krijgt betekenis door samenspel van -dikwijls vanuit elkaar ontstane geometrische- vormen welke tot coherente eenheid zijn gebracht. Hierbij ontstaat een elementaire samensmelting van concept, vorm en materiaal. In essentie gaat het hem om “de manier van denken” niet om de “stijl” waardoor in het ontwerp diepte en authenticiteit kan ontstaan. De rode draad in zijn werk is te zien in een overzicht van zijn tafel ontwerpen in de FRANK WEIL COLLECTION.

//creafort.com/wp-content/uploads/2020/05/frankWeil.jpg

Lennart Boer

Ontwerper voor de fauteuil Flow

designer lennart slide 2
designer lennart slide 2

Lennart heeft industrieel ontwerp gestudeerd in Rotterdam. Deze opleiding viel op door haar bijzondere aanpak van lesgeven. De projecten waren gericht op de praktijk, werkelijke opdrachten van echte opdrachtgevers. Hierdoor kreeg hij al snel een hands-on mentaliteit, dit is direct terug te zien in zijn ontwerpen.

In de laatste fase van zijn studie heeft hij zich gespecialiseerd in het ontwerpen van meubelen. Afstuderen en eerste baan waren bij een design studio. De meubelwereld intrigeert hem. Zijn zoektocht naar kennis en inspiratie heeft hem middels een aantal verschillende functies bij diverse type meubel bedrijven doen ontwikkelen tot een zeer veelzijdig ontwerper. De kennis van verkoop, inkoop, productie, marketing, consumenten en de markt zorgen ervoor dat zijn ontwerpen realistisch zijn en een echte functie en wens vervullen.

Lennart tekende voor fauteuil model Flow bij Creafort.